Kari tangan dan kaki kembang Dan bernanah seolah2 tersalah potong kuku

Selepas bersalin, lebih dari 2 jari tangan dan kaki bengkak Dan bernanah seolah2 tersalah potong kuku...ada tak sesiapa mengalami masalah ini..adakah ini petanda, saya memgalami kencing manis?

Kari tangan dan kaki kembang Dan bernanah seolah2 tersalah potong kuku
3 Balas

oh kalau yg mcmni org tua2 kata kuku hujung tu terlebih dia cengkam daging tepi tu..sbb tu akn alami bengkak dan bernanah..kalau alami di kaki pula org tua2 kata kena cagu..jd ms potong kuku tu nnti..puan try trim tepi tu jgn bg tajam..kalau x nnti akan alami mcm yg puan tnjuk ni dia akan bernanah..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Potong kuku bhgian tepi tu ye mama

potong kuku yg hujung tu nnt