Potong kuku baby

Start umur baby berapa bulan korang start potong kuku baby? And tips nak potong kuku baby

18 Balas

Time umur dia dah 7hari sy dah potong dah, waktu dia tidur, sbb xpakai sarung tangan nak bagi dia explore, tkut calar pulak muka, okay je y penting berani. Sy pkai ketip kuku baby tu, alhamdulillah okay je, sbb klau kuku dia pnjang risau kuman2 melekat kt celah kuku tu kita xnampak

Masa dah panjang terus potong.. guna gunting kecil lgi selamat.. kalau guna ketip kuku tu hati2.. or mommy boleh check byk ja alat lagi mudah utk potong kuku.. lagi selamat potong masa dia tido.. kalau jaga byk gerak susah skit

sy start potong kuku dlm 7 hri berpantang sbb pnjgkn sj potong sbb comel...tpi msa ank no 1 kak ipar potong kuku ank smpai berdrh trauma tgk ank mngis sbb skit...lps2tu sy xbg dh kak ipar potongkn kuku

baby hari ke 4 da start potong kuku baby, pjg sgt n muka da calar. Tips potong masa baby tido dan masa baby tgh BF n husband tlg potong kan kuku baby.😅😂

panjang potong je, tips potong ketika baby nyenyak tido n kalau blh pkai nail clipper yg betul2 tajam. Kuku baby dia agak lembut yer

sy anak first dulu smnggu lbeh dah potong sbb kuku bby cpt pnjg kite kna potong stiap minggu

umur sebulan dah potong. guna nailclipper utk kanak² tu. lebih lembut & sesuai utk kanak².

Masa seminggu. Panjang sangat dah. Risau terpatah sendiri. So beranikan diri jugak la

Kuku panjang da boleh potong. Xperlu tunggu berapa bulan. Nak mudah potong waktu die tido

Sebulan tu dh potong kuku dia. Sbb xnk bg dia pki mitten. Nk bg dia explore tgn2 dia.