Bukaan 2cm tapi doc suruh balik dulu

Nak tanya ada tak yg kat sini ada pengalaman doc suruh balik rumah dulu, due date lagi 4hari, cek di hospital jalan dah buka 2cm, darah ada keluar, contraction 10minit sekali tapi doc suruh balik dulu. Risau sangat kalau terbesalin dekat rumah ?

6 Balas

sama sya 1 Minggu kena tahan wat bukaan masih stil 2 cm jer tk tambah2 servik masih tebal LG so suruh balik dulu sekarang kandungan 36minggu 3 hari hari tu kena tahan sebab 35 Minggu masih tk cukup bulan sebab tu kena tahan takut terjadi apa2 sebab tu kena tahan sekarang dah 3 hari kt rumah TGH tgu jer tanda2

sama.. sya dh ada contraction setiap jam..tp xkuat..dn xda lg tnda darah or air ketuban pcah.. pegi admit jam11 mlm, cek bukaan baru 2cm dn servik mc tebal..kena suru balik dulu..

sy mggu lps pun 2cm. doc sruh blik dulu . smlm msuk blik wad 2cm jgk. esok klau xde ape2 mmg doc sruh blik. comfius bilaa la bby nk kuar.

Ikut pd hospital dan dctr. Sy dlu 2cm dh kena tahan wad. Kwn sy pnah mcm sis. Dctr 2 kali suh blk rumah wpun dh ada bukaan.

nak tanya..lepas dari dokter suruh balik tu awak pergi hospital pulak bile?

Bnyk saya oernah dgr mcm nie.