Pregn 39weeks

harini saya masuk 39week , semalam tengah malam pergi hosp sebab perut mengeras dan sakit . tanda apa apa pun tak keluar tapi sakit , doc cakap bukaan tak berapa nak bukak lagi tapi lepas dia check bukaan tu terus keluar banyak darah , doc suruh balik dulu sebab bukakan tak bukak lagi tapi darah tetap keluar . normal ke macam tu ? ke kena pergi hosp balik ?

1 Balas

Monitor tanda lain seperti sakit contraction, keluar air ketuban, pergerakan baby normal tak dll. Kalau rasa tak selesa atau darah banyak keluar lagi boleh segera ke hosp