Keluar tanda darah

Salam mommy semua. Nak tny. Petang semalam dh ke hospital sebab keluar spotting. Doc suruh balik sebab die bagitahu still xde bukaan. Doc cakap jangan datang selagi xde rasa contraction 10minutes sekali. Kandungan dh 39weeks. Malam tadi keluar darah plus lendir. Sampai pagi ni still keluar darah. Sikit sikit. Malam tadi je banyak sikit. Contraction rasa mild je. Still bearable. Boleh bagi suggestion?

2 Balas

sbb tu sy kesemua ank dari 6 org..5 dr nye sblm g spital sy cek ve d klnik swasta dlu..klau ade bukaan n doc suh g spital bru sy g..kt tmpt lain x sure klinik bt x

Bila dah check bukaan, memang darah akan keluar banyak sikit. Banyakkan berjalan, jalan itik, naik turun tangga, squat. Kalau still larat bersama dgn suami, boleh cuba.

2y ago

Macam sy lepas turun tanda, gi hosp check baru 1cm, doc suruh balik dulu. Lepas tu mula la contraction setiap 5 minit. Tapi sy 2 malam hadap contraction kuat tapi bukaan stay 3 4cm je. Last2 nurse bukakkan jalan. Awk try banyakkan jalan, naik turun tangga, squat, jalan itik. Kalau still larat bersama dgn suami, boleh cuba jugak. Mana tahu bukaan jadi cepat 😁