🤰🏻Penambahan Berat Ketika Hamil

🥰 Selamat petang semua! Ibu-ibu tahu tak bagaimana kiraan berat yang perlu ditambah ketika hamil? Haa, kalau tak pasti ibu-ibu boleh lihat pada gambar di di bawah.

🤰🏻Penambahan Berat Ketika Hamil
18 Balas

Masa bkk buku(5weeks).. timbang kat rumah 74 kg.. kat KK pun sama jgk.. tp selepas tu timbang kat KK ngan rumah dh x sama...xtau nk ikut yg mn... kat KK last timbang masa 18 weeks aritu 74.5kg.... tp kat rumah dh 76 kg...😂 Now, 21 weeks..sometimes 76.5 kg... kdg tu naik smpai 77 kg.. main turun naik je... tunggu next appointment ni pulak tgk mcm mn berat kat KK..

Now 34 weeks, naik 5kg je dr buka buku pink. 54kg berat skrg. Doktor ckp, max blh naik 2kg sbulan. Kira ok la. Tp, berat bdn sy kedekut nk naik. 🤣🤣 Berat baby aritu scan 2.1kg, doktor estimate by the times bersalin nt, berat baby sekitar 3kg gitu.

3y ago

scan masa brp week baby 2.1kg?

sy normal weight. masa buka buku 12w 50kg. skrg 39w1d berat 59.5kg.. tak naik banyak sbb gdm on diet control so mmg control makan sebab takut baby besar tapi rasanya dah 3kg dah baby ni 😅

3y ago

naik byk..6kg

Masa buka buku berat 29.9 kg sebab alahan teramat teruk positif covid . Dah 40 weeks berat jadi 47 kg . Nurse kata berat dah terlebih naik 😅

sy sblm ni ank 3 berat 33kg.. ank 4 brt 39kg.. skrg tgh prgnnt 31w2d ank ke5 berat 50kg.. xsabar nk tggu due 2/4

xpernah tahu cara kiraan berat ketika hamil walaupun ank dh 3 😅😅😅 yg pasti nurse xbg naik lebih 2kg sebulan..

3y ago

👍🏼👍🏼👍🏼😍

sy dr awal preggy sampai nak masuk 3 bulan ni da naik 3kg.. biase sebulan sekilo naik.. kdg lebih sikit.. 😂

sy kcik orgnya skrg dh 18 week...tp brat stay sma je 40 kg sbb gdm on dc....ad suggestion x nk mkn ap bgi brat naik

3y ago

cuba susu full cream & mkn telur setiap hari. kak ipar sy buat & bkesan. boleh cuba kalau serasi dgn puan

Minggu dpn check up 😬 berat gitu aje ni. last check up nurse & doc highlight berat turun 3.5kg. Agagaga.

saya dari 73.9 kg( sblm pregnant) , now 29 weeks ,dah cecah 79.1 kg... aduhai... baby 1kg, balance Mommy 😂😂

2y ago

but I'm fine, baby fine 🙂cukup for me.... happy n tak sabar my due... soon in April