Soalan cepu emas! Haaah jawab, jawab!

Selamat petang semua pengguna kesayangan min🥰 Kita dah nak mengakhiri minggu kedua bulan puasa ni, Min percaya ramai dah mula buat persiapan perayaan kan?😉 Berapa bajet korang peruntukan untuk sehelai baju raya biasanya?💸 Min kadang seram tengok harga baju raya sekarang, macam baju nak tunang dulu-dulu dah harga dia 😂

Soalan cepu emas! Haaah jawab, jawab!
19 Balas

hew3.. sush nk jwb budget berapa..kalau blh nk less than 300..tp smua brg skrng mhal termsuk pakaian kanak2 dan dewasa..bju kanak2 ..bju kurung pn hrga dh mcm org dewasa😅✌🏻ada yg beratus hrganya..ada yg 80 tp tgk jenis kainnye..biasa yg murah lately ni sy tgk kain dia jnis pns xsesuai utk ank pkai semasa musim pns..sian ke anak..tp depend pd kdai kita pergi tu jual mcmne ..mcm sy smlm g bli bju ry utk ank 3 helai baju( tshirt dan blaus serta sehelai seluar )hrga dh rm60 tu pn bli yg ada offer rm30 utk 2 helai.....mcm baju kurung sy buat sndri untuk ank dan ada penambahan 1helai baju tuk dia raya tahun ni . buatkan blaus dan seluar pnjng..sbb dia dh start rajin nk bertudung jd mak ea excited nk buatkan bju sesuai dgn warna tudung yg dia dpt dr acunya... alhamdulillah rezki tahun ni...ank pn umo ramadan tahun ni 2 tahun dah..sbb dia lahir dlu 30ramadan.. dan dia pn dh cerdik skit..jd mak n ayah more excited nk raya.😆😆🤣🤣✌🏻.hehe .wlaupn xblh rentas negeri tuk balik kg..kemudian tuk bju mak ea pulak mak eanya bju kurung kakngah ada bg. jd save budget dh .hehee .husben just bli bju blaus by online shj utk mak ea..yeayy.. alhamdulillah rzki tahun ni .total belanja ry tahun ni..utk kami bertiga ank beranak lebih kurang dkt rm300 juga abis belanja ry tp xsmpai 300 ..rm2++...tu pn dh abis murah dh yg di cari..hehee😅😂😂✌🏻

Untuk saya sendiri, saya belum beli baju raya. Nak ikutkan tema warna keluarga kecil kami, tapi takde baju kurung yang berkenanan di hati. Ada jumpa satu yg berkenan, tapi dah sold out 😂. Tapi untuk anak dan husband dah ada. Baju melayu anak saya yg baru umur 1 tahun 6 bulan, sepasang dah RM60 lebih nak dekat rm70 😁. Tapi beli juga. Itu baju melayu pertama dia 😍🥰. Dan rasanya dah pilih antara yg paling murah dah tu 🤭✌🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

ntah laa min . baju sy n anak saja dekat rm200 belum suami lagi tu pon beli kedai biasa bukan butik 😅. tak dapat bayangkan Klau yg ada anak/family ramai . huhuhuuu ... semoga dimurahkan rezki kalian semua . yg penting jgn boros dan elakkan pembaziran . selamat hari raya maaf zahir dan batin ☺️

Tak sanggup utk tahun ni😂 Sebab nak pindah ruma. Byk pakai duit. Nak jimat, baju guna baju kawin je. Recyle😍. Baju anak 7 bulan.. Dah solt out. So cri baju yg hampir sm baju kawin kitaorg dan fleksibel digunakan utk masa akan dtg. Semua versi jimat dlu😎

100.. jrg bli bku raya.. sbb x pakai pn.. klu pn bli nnti pakai pn skjap sgt.. Pling lma pn 3 jam.. lpas tu x pkai2 dh

100 jew min..tu pun dah terasa mahal tu kami berdua..blum campur laki lagi..mau 150-200

aah...btul min...hrga bju skg mhai mcm pkai utk wedding or btunang...

budget bawah rm100. tp bila dh smpai kedai jd terlebih budget😅

tahun ni xdpt beli baju raya, bonus dpt pun lepas raya..

tak beli😂😂😂