Adakah anda rasakan selamat untuk kanak-kanak memakai pakaian yang mengikut bentuk tubuh badan atau pendek?

Voice your Opinion
Ya
Tidak (komen kenapa)
Mungkin

1476 respon

40 Balas

jika di rumah ea.. tp jika d luar better anak pkai pakaian yg loss dan tidak pendek..zmn skrng rmai yg.mmpunyai penykit jiwa terhdp kanak2.. tu yg jd kita sgt risau akan keselamatan anak.. pedofilia ada di mana shj tnpa kita sedar

Melentur buluh biarlah dari rebungnya.. Ajar awal2 mcm mana kita nak protect diri kita dari bahaya kat luar yg kita taktau macam2 perangai orang..

Kalau dia pakai gown, skirt, jubah, dsb, pakaikan dia seluar panjang juga. Budak tak terjangka.. terkangkang lh, terselak lah, angkat kain

Tidak!! Ajar anak tutup aurat dari kecil, biasakan dari kecil dgn berpakaian sopan. Itu yang ibu dan abah saya ajar dari saya kecil ☺️

zaman sekarang macam² jenis manusia kat luar sana. lebih baik ibubapa cegah sebelum terkena. kalau dirumah boleh berpakaian macam tu

bergantung kpd umur,bg saya bila dh masuk umur 6thn ke atas,sy lebih suka ank2 perempuan memakai seluar pnjng wlpn memakai gaun

xboleh biasakan kanak2 pakai pkaian ketat/singkat..takot kanak2 akan terbiasa sampai ke dewasa..biasakan kanak2 menjaga aurat..

klau kt rumah ok je..tpi kalau kat lua sye tk berapa suka die memakai baju dn seluar trlalu mengikut bdn

Ajarkan anak dari kecil untuk berpakaian sopan.Lebih-lebih lagi untuk elakkan dari pedophile

better beri pakaian yg sedikit longgar. lebih selesa utk kanak2 bergerak