Tempoh Anda Dalam Dewan Bersalin

Selamat pagi, Mommies! Yang sudah ada pengalaman bersalin, boleh kongsikan sedikit dengan Min berapa lama anda berada dalam dewan bersalin?

Tempoh Anda Dalam Dewan Bersalin
117 Balas

Anak pertama - Induce dalam 36 Week sebab ada history leaking. Hari Pertama (Induce Prostaglandin) - takde bukaan. Hanya contractions yang kuat sampai ambil pain killer sebab baby dah mula stress. Hari Kedua (pagi)- Induce ubat lagi. jalan tak buka juga, Then malam kena letak belon. Hari Ketiga (tengah hari) - bukaan 4cm masuk LR awal sebab katil dekat ward dah tak cukup. petang dalam pukul 4 kena pecahkan ketubaan sambil di cucuk Drip Induce. Last Emergency ceaser pukul 2pagi sebab doktor on-call malas nak tunggu progress saya. Sakit dan kesabaran saya 4 hari jadi sia-sia just sebab doktor on-call rasa malas.