Jom kongsikan nama bayi anda!

Nama anak ni mesti ada yang ambil masa yang lama sangat kan nak pilih🤭 Tapi bila dah dapat satu nama yang kita nak tu rasa macam seronok sangat kan nak panggil bayi kita nanti🥰 Jom kongsikan nama bayi anda di bawah👇 Dan siapa yang pilih ya nama bayi anda, ibu atau ayah ya😏

Jom kongsikan nama bayi anda!
624 Balas

1st pregnancy, Haura Zunairah. Keep calling that name dri usia kandungan 4bulan dh standby. Bawa maksud Cantik, Bunga taman syurga. Never terlintas sememangnya bidadari syurga ibu. Alfatihah utk Kakak Haura. Tunggu adik plk. 21w now, ibu belum scan gender. tunggu detail scan on 24w nnti. 😄 Tapi nama yg ibu standby. Ayla Haniyyah, Cahaya berseri2 bulan purnama Aysar Hairaz, Pelindung, penunjuk yg baik. ♥️

1st pregnancy, Haura Zunairah. Keep calling that name dri usia kandungan 4bulan dh standby. Bawa maksud Cantik, Bunga taman syurga. Never terlintas sememangnya bidadari syurga ibu. Alfatihah utk Kakak Haura. Tunggu adik plk. 21w now, ibu belum scan gender. tunggu detail scan on 24w nnti. 😄 Tapi nama yg ibu standby. Ayla Haniyyah, Cahaya berseri2 bulan purnama Aysar Hairaz, Pelindung, penunjuk yg baik.

Nur Muhammad. Insipirasi zikir Nur Muhammad. Nur Insyirah Raisha Insyirah = kelapangan hati / surah al-insyirah Raisha = kecantikan Dedua ni nama anak syurg kami. Sekarang saya hamil yang ketiga. Mohon doakan sy dpermudahkan urusan bersalin oktober 2021 ni ya. Terima Kasih. Aminnyarabbalamin.

Muhammad Abdul Mateen. Mateen tu based on my journey pregnancy.. Tp still nama tu suami yg pilih. Suami xnak hipster2 nama katanya. Dan nak letak Muhammad dkt depan nama. Supaya dpt syafaat Rasulullah di akhirat kelak. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

3y ago

Mateen ni asal katanya al-mateen. Salah satu nama daripada 99 nama allah. Yang bermaksud, yang teguh.. yang kuat. 😊

nama anak saya Muhammad Faaeq Firdaus yang bermaksud Muhammad ' Yang Terpuji ' Faaeq ' Kemuliaan Tertinggi ' dan firdaus ' syurga yang terpuji ' . Alhamdulilah sy dgn husb sama2 bg nama sbb nama husb belakang firdaus juga ☺️ semoga kita semua diberikan syafaat . amin 🤲❣️

Airis irsyad(Airis suami yg cari, irsyad saya yg cari) Dea naura irdina(Saya sendiri yg cari tapi naura tu memang dr dulu minat dr anak first lgi sebab keluar boy tu yg kena cari nama boy😅anak kedua ni saya seorang yg bgi sebab suami takde masa nak cari nama😁)

Anak Sulung : Nur Qaseh Umairah Insyaallah jika allah memberi kami skli lagi merasa zuriat yg ke 2 kami memberi nama Muhammad Qaleef Umar sya yg plih dn abah nye pn setuju..sbb sya berkenan dgn nama nie..dn senang utk menyebut nye..☺️

Muhammad Kusyairi Iman Muhammad Karl Iman nama anak 1st sblm kawen dh pilih nama ni 🤭 tapi dpt panggil smpai umur dia 7 thn je 😭 nama anak ke2 dpt idea time nk pegi klinik sbb dia kuning & kena register nama ni kt buku dia 😅

anak pertama sy yg bgi nama..sbb dri dulu lgi klu dpt boy nk bgi nama UWAIS.last2 dpt boy..Syed Muhammad Qhalish uwais.dn yg second nie gugirl😊bakal lahir bln 8 nnti.sy jgk yg bgi nama.nma pngilan Icha..Sharifah Qaseh delisya😍

Qeesya (senang 1 nama je.. nak panggil pun pendek n xsusah nk tulis kat mana2 borang) panggil pun qeesya xde singkatan apa2.. 🤗 fyi : nama kami laki bini n ibubapa n atuk nenek moyang pun 1 perkataan je nama kami 😉