Bersalin gdm d/c

Selamat bersalin pada 2/4/23 , sehari selepas due date 1/4/23 secara elective czer . 1/4 saya kene serah diri di hospital disebabkan gdm .For the first time terpaksa induce ubat selama 3 kali tetapi jalan masih stuck 0cm , then dr decide untuk czer disebabkan slow progress.Alhamdullilah 3.24 pm lahirlah seketul nur ameena seberat 3.91kg .

Bersalin gdm d/c
13 Balas

ya Allah geram comelnya awak! saya pun gdm on dc 38 weeks skrg. nampak gaya macam selesa sangat duk dalam perut ni 😂 risau juga kena czer tengok pengalaman mommies yg ada gdm kebanyakkan czer. anak first dah bagi peluang normal tapi tula yg second ni taktahu la . mana mana la asalkan baby sihat & selamat ☺️

1y ago

Sis kne control mkn lg2 nk dkt due,sy scan 38 weeks 2.8kg je bby

sy tak de gdm masa kandungan ke4 pun baby lahir 3.91kg.. skg mengandung anak ke5 dah sangkut kencing manis. tak tau lah baby besar mana nanti.. rasa down bila bayangkan baby lahir besar. sy dah sejenis kulit taufufa, semua nya berjahit dan terbuka jahitan.

1y ago

Inshaallah sis bby x besar,sis kne positif then nk dkt due jgn mkn mnis2

Saya gdm on d/c jugak.. induce ubat jln dh buka 4cm... tapi tu la..tahan punya tahan🤣... 4cm je slow progresss... bersalin pada 15/3 secara emergency czer😁

1y ago

dont wry mommyyy! ada kakak sy hri tu anak 1st czer.. anak kedua bersalin normal.. skrng anak ke-4 pun bersalin normal jugakkkk😁... jaga luka czer dgn baik..kena jarakn kehamilan> 2tahun... ,jga makan.. hopefully next delivery kita akan bersalin normal..😍.... !

sy pn c- sec jgk dlu gdm on diet..due 7/6 tp kne serah dri awal semnggu..31/5/22 lhir la fatimah azzahra berat 3.7kg..Alhamdulillah skg da 10 bln lbih..

1y ago

Czer mom hebat2 semua ❤️,semangtnye bby

eeeeeee Tomey tomey nye ameena... ❤️ 💙 💜 💖 . alhamdullilah semoga jadi anak yg solehah bila besar nanti ya...amin..

1y ago

Terima kasih aunty amin🤲🏽

Alahai…comelnya 😍😍😍.. Semoga 1 hari nanti sy akan merasa mcm ni juga..teringin nak ada Baby..tetapi belum ada rezeki…

1y ago

Inshallah lepas ni rezeki puan jgk ,amin🤲🏽

comelnya awak sayangggg mesti bau sedap! doakan rezeki saya nak dpt anak comel macamni 😐😐😐🥺

7mo ago

alhamdulillah sis saya da pregnant 4 bulan

comelnya awak semoga membesar menjadi anak solehah UTK klga Aamiinn🤲 Sis gdm on diet atau insulin

1y ago

Terima kasih puan , sy gdm dc

Mashaallah comel nya baby, semangat berat dia. Semoga membesar dgn baik ameena 😆🥰

1y ago

Terima kasih puan amin🤲🏽

comelnya awk...nma ank awk sama mcm nma ank sy ..ank sy nur nayla ameena

1y ago

Terima kasih puan 🤲🏽 tersama plk hehe