elective caesarean

hai assalammualaikum , saya nak tanya kalau kita elektif czer disebabkan gdm ubat & insulin dan baby iugr berapa lama ye kene baby and ibu kene tahan dekat wad lepas bersalin nanti ? #firstmom

1 Balas

Saya emergency czer, GDM with ubat. Baby di pantau 24 jam, result keluar cepat dan ok, sebelum 24 jam dah sampai ke saya. Sebab saya bersalin 5 petang, baby pun sampai kat saya sblm 5 petang, jadi kami discaj pada keesokannya. 2 mlm juga kami di wad sblm discaj.