Tanda pregnant

Selalu tgk org post yg kalau opk positif dekat due period berkemungkinan pregnant..jadi kalau opk tak positif dekat due period tu mmg tanda tak pregnant ke?

7 Balas

Sy share pengalaman sy ye awk sblm tahu sy pregnant lps ttc 5tahun . Sy terniat nk cek opk lepas sy peried bulan 8 sbb nak kejar waktu subur & yes bila subur opk naik double line terang sgt 2hari deret naik 2line dalam minggu yg sama sy BD dgn ciksomi . Peried bulan 9 sy lajak 2hari dan balik keje terniat terus cek opk dan yeah naik 2line terang sama macam waktu subur then terus sy cek upt dan alhamdulillah naik 2line . Esok sy cek lagi sekali opk dn upt still 2line dan terus gi klinik untuk confirm pregnancy . Jadi kalau awk nak tahu opk tanda pregnant atau tak sblm peried . Awk try & error lps 3 4 hari miss peried kalau opk naik 2line terang awk terus cek upt yaa insyaAllah kalau ada rezeki mana tahu ada nanti 🥰 maaf panjang lebar story ✨

6mo ago

kpd sis tnpa nama atas ni. maaf nak betul kan sikit ya, ada je opk yg false result ya. sama je mcm upt. maybe awak tak pernah terkena or tak pernah terbaca pengalaman org lain dlm ni. but yes opk also boleh je dapag false result 😬

OPK fungsi untuk check kesuburan dear. UPT untuk check kehamilan. kalau OPK awak -ve mean awak tengah tak subur. nak tau awak hamil atau x guna UPT yg jenis tinggi sensitivity. inn shaa allah boleh detect seawal 7hari sebelom awak delay period.

OPK untuk check timing subur. Nak tau pregnant ke tak, guna UPT. lewat period je terus guna UPT k sis. Jgn guna OPK. nnti false positive la, macam2 hal. Bazir je guna OPK strip. Nak check pregnant ke tak guna UPT k

Opk n upt berbeza awk.. jgn guna opk tuk cek kehamilan.. n utk cek upt elok la selepas 2 minggu delay period, mmg ada stgh org cek awal naik double line.. tp xsemua org.. n cek lewat utk elakkan kecewa… ikut saranan doc

6mo ago

Sy anak sebelum2 ni gitu gak tp otw ni lewat sebulan lbih br naik double line hihihi kes period gelong lpas gugur…

Nak check pregnant atau tak jangan guna opk sis. Guna upt

better elakkn gne opk utk check mcm tu.. gne upt je..

tak semua opk +ve tu dpt upt +ve juga.