Berjaya pregnant ke

Ada tak yang berjaya mengandung tanpa OPK dan bd je mcm biasa walaupun nak dekat period? org kata seminggu due period tu dah bole bhenti bd kan sbb ganggu proses penempelan. Tapi ada je ke yg pregnant jgk?#ingintahu #ttc

6 Balas

saya first pregnancy tak plan, jadi memang takde guna OPK. btw period saya irregular time tu. BD je bebila, tetiba lekat. anak 2nd, plan. guna OPK. tapi lepas habis waktu subur pun, kami BD je tiap hari atau selang sehari, sampai dekat nak due period pun. alhamdulillah tak ganggu proses penempelan pun. saya tak pernah ada bleeding atau cramp teruk time pregnancy. sebenarnya kalau awak tak pernah ada sejarah keguguran awal pregnancy, atau ancaman keguguran, atau bleeding awal pregnancy, tak perlu nak berhenti BD seminggu sebelum period due pun. sebab kalau baby sihat, dan rahim pun sihat, lekapan baby ke dinding rahim tu sepatutnya kuat.

6mo ago

terima ksih awk bg oendapat😊

saya masa pakai opk, suami tak onz pulak bila dah peak. masa decide to enjoy, buang semua opk, tak kisah waktu subur pun, time tu lekat alhamdulillah. skrg da 5 bulan

6mo ago

betul..slalu jd gitu bila opk peak.mgkin sbb tu bole jd stress

sy jenis tak pkai opk. nak bd just tunggu white egg discharge saja...dlm sehari dua bd la. klu kering tu low chance.

6mo ago

bd je dua2.. tyme klua discharge & opk positive..

Saya tak pernah guna OPK. Saya just monitor hari subur manual je sebab period saya regular

Saye x pernah pakai opk dan x pernah tahu pon opk ni wujud hihihi

6mo ago

Jangan anggap orang yang tak pakai OPK tak pernah TTC. 😉

saya xpernah pakai opk

6mo ago

baik awk..bestnya xpakai opk