OPK & UPT Positif

Ada yang berpengalaman mcm ni tak.. OPK nmpk positif & UPT pun positif.. tapi period mmg dah delay 7hari. Last period 17/12.

OPK & UPT Positif
8 Balas

sy pnh gak bca yg opk positif tnda kita pregnant bila dh delay period byk hri.. tp awal2 tu xtest pun opk, test upt lepas delay period 10hri naik line terang, test clear blue digital pun naik pregnant pas tu alang2 tgok opk ad sje je nk bt experiment btul ke org ckap.. mmg btul lah, tp opk sy lg terang sgt2 dr upt.. terang smpaikan line C tu kabur.. 😅 ad kalanya btul ad kalanya tak hahaha ikut nseb

dah 2 minggu tak priod, tak pernah late period . tpi bila guna pregnancy test tadi satu garis je . sedih kcewa . sbnrnya ok je kalau belum ada rezeki , saja je check awal takut tak jaga makan kalau ada baby . ni tak priod2 langsung ☺️💆🏻‍♀️ tapi selalu mual selera makan menaik ☺️ mcm mne ye 😔

opk tu negative. syarat +ve opk is dua2 line SAMA terang @ TEST line lebih terang dari Control line. why guna opk utk test pregnancy? utk check pregnancy hanya melalui Upt saja. opk tak valid.

Kalau pregnant, opk memang akan positive balik sis. Normal lah tu. saya dulu pun check dua dua opk dengan upt mmg positive, and saya mmg pregnant

sy pun last period 17/12 jg..upt +..gi klinik dokter scan blum nampak kantung tp test upt kat klinik pun +..skrg kandungan sy dlm 6 weeks

3y ago

sama sis..saya g scan pun blm nmpk kntung. kalau iktkan smlm dh 6weeks6days. tp test upt positif..

sama dgn sy, check OPK jam 2pm naik double line. Buat UPT naik double line jugak. Last period 24Januari

Iye saya mcm tu mmg pregnant huhu dah bersalin pon yang

congrats sis..