appetite

selalu rasa lapar sangat mcm nak mati tp xda selera nak makan, Allah ja tau mcm mana siksa nya

24 Balas

Sabar sis.. Klu sis teringin mkn apa2.. Sis try mkn. Akk dulu cuba kunyah kekacang spt kuaci, walnut, gajus. Utk alas perut.

Yallah kite sama la sis..time lapar perut bunyik mcm ape je,tp xd langsung selera nak makan

Yaallah sama lha sis.. Saya dh 6 minggu nk mkn nasi pon nk muntahh tapi paksa jugak la mkn ... Rasa nk menangis

Sama la, mkan ja muntah, makan ja muntah.. nak buat kerja pun xlarat. Kadang tu smbil makan sambil nagis 😭

Kena jugak pksa.kerap mkn tp kntiti sikit.pkir bby dlm kndungn.jgn mkn pedas.brminyk.brlemak.n trlalu msam

4y ago

Yup pedas lemak bminyak kne elakkn dlu...mse sy awl2 preggy jambu batu ltak garam...kudap ari2...lpastu bubur buh garam..skg ok da...

.last cek up berat dah lebih 400gm.. Kamis ni ada last cekup kt kk sini.. Ntah lee bpa kilo plk

Sabar sis.. that's the consequence of being preggy.. but it will be worth it jgk.. ☺️

kena makan jugak sisi nanti badan lemah dah berapa lama hamil tu?

5y ago

Sy 4 bulan lebih baru hilang sis. Takpe, jangan putus berdoa. Minta sungguh2 pada Dia pulangkan selera makan kita. Tak lama lagi hilang la alahan tu. 😊

paksa diri mkn wlau pun sikit,,try n error sume makanan

Sama 😔 lps mkn rsa nk muntah pulakk