Bila ibu2 start bawa baby keluar berjalan-jalan?

Selain daripada ke klinik/hospital

18 Balas

macam saya dlu anak lahir prem.. doc suh kuarantin selama setahun xblh pergi tmpt public sbb bby sensitif tkut nti mudah jatuh sakit or kena jngkitan paru2 selagi xambil vaksin pnuemococal cmplete better duk rumah shj..tp mcm bby lahir normal sy kurang pasti.. 😉✌ #TAPsupermoms

saya bawak baby jalan start 2 bulan dan keatas. bulan pertama memang baby kena duduk dengan saya berpantang sama² tak boleh keluar rumah sgt melainkan ade appointment klinik kesihatan 😊

Post reply imageGIF

2bulan..pagi2 dlm kol 10 ke 11am sorong stroller jln2 skejap area taman..nak bg vitamin d dkt baby n mamy pun nak exercise sikit hehe..tp baby umur 6bulan lebih baru bwk g bercuti..

dlu xde covid 50ary dh bwa jln2 sb trpksa xdk spa nk jga bby..second nih xnk bwa la sb covid ada lg

umur 4bulan dah bawa jalan ke Pahang-Terengganu-KL-Terengganu-Johor...Atas urusan kerja

2 bulan. Tupun letak dalam stroller jee & penutup stroller tu tarik habis

lepas 3 bulan baru bawak keluar tu pun duduk dalam kate je🤭

Sy bawak masa 3 bulan tu pon dekat pantai tak ramai org.

Blum dapat keluar lagi sbb covid . Anak dah setahun 😢

mcm sy baby dah umur 1bulan br keluar