Baby batuk berkahak

Hi ibu2, saya nak tanya apa ibu2 buat ya bila ank batuk berkahak? Baby saya 7bulan batuk berkahak sampai hijau kahak dia keluar. Dah bawa ke klinik pakar kanak2 dan ke hospital tapi tak dapat ubat apa2. Balik tangan kosong ja. Dah 4hari batuk2. Ada ke apa2 tips boleh hilangkan kahak baby?#firstmom #pleasehelp

4 Balas

try buat minyak bawang putih. cara: bakar seulas bawang putih ats api smpai nmpk sikit kehitaman. letak dlm bekas, tumbuk sedikit bg keluar air bawang putih, dan cmpurkn dgn minyak bby sedikit. tiap2 lps mndi dan sblm tidur sapu pd dada, blkg dan tapak kaki bby secara konsisten.

eh, doctor xbagi neb ke. sy kalau pergi bahagian emergency doctor bagi neb dkt baby. dn kalau pergi klinik kanak2 pon doctor bagi neb juga.

8mo ago

mcm previous 1st baby kerap batuk berkahak, sy pergi hospital bahagian emergency doctor bg neb.

mintak neb pastu tepuk percussion kat dada depan belakang baby.

Boleh