Susu untuk ibu mengandung

Selain dari anmum, boleh tak kalau saya nak amalkan minum susu segar seperti HL, Dutchlady atau Farm Fresh? Mana lagi bagus untuk kandungan ya?

12 Balas

Boleh.. Saya 1trismester mnum Dutch lady.. Tapi alahan mual2.. Try hL pulak.. Skrg saya campur.. Kejap enfamama.. Kejap hL.. Kejap fram fresh kurma

4y ago

Hihi 3trimester je cube bnyk jnis sbb tkot terlebih manis kena gdm pulak.. Tu try & error je😅 kalo mlas bancur mmg hL jela xpun susu kurma

Boleh. Saya pun minum hl & dutch lady. Asalkan low fat & less sugar

4y ago

Wc sis

Yg penting tak digalakkan minum susu awal pagi ye mummy lagi2 perut kosong..

4y ago

Sbb kalau minum susu waktu perut kosong, bersiap la nk muntah kuning lps tu..ya allah perit sangat rasa..betul2 akan kosongkan perut kita..serik sy 😂

Sy mnum susu segar farm fresh @ dutch lady je spnjg prgnen ni..

4y ago

Setakat ni gula sy ok..

Boleh. Saya amal susu segar HL. Dan susu tepung Everyday

4y ago

Nice one puan 👏👏

Sy amek enfamama vanilla..tp kdg2 minum farm fresh...

4y ago

Saya loya bila minum susu tepung. Tu yang nak cuba minum susu fresh dalam botol pula. Thank you share puan!

Similac best... mcm aiskrim vanilla 🤗

4y ago

Klo nk try...bli dkt klinik tau... nnt dpt daiper beg similac yg lawa...hehehe

Sy minum Susu hL ...sedap

4y ago

Cuba lah..sy minum yg perisa strawberry 🤤 yg biasa sy muntah xbleh minum🤮. Sy bli buat stok 2,3 kotak. Minum 2x sehari .

sy mnum hl sb ade asid folik..

4y ago

Waaa ilmu baru untuk saya. Thank you puan sebab share!

Boleh je minum fresh milk.

4y ago

Okay thank you so much puan! :)