Stress HB Drop

Seksanya rasa. Bila checkup Hb turun saja. Dari zincofer tukar kepada obimin sebabnya zincofer memang tak boleh makan, Auto muntah2 sakit kepala. Macam2 cara dh telan dgn lemon, tapi sejam selepas auto loya muntah keluar semua. Obimin pulak ok je makan tp hb makin drop. Lepastu semalam checkup kena tukar kpd zincofer semulaa. Pastu still sama muntah2 mcm first trimster dlu. Ya Allah stress sangat! Buntu nya

69 Balas

mkn iberet sis … dulu pun sy mcm tu smpai kena ambik iron drip . bila mkn iberet bru ok . buah jgn lupa mkn gak

cuba sis try minum susu hl marigold..sy pun hb drop .lps sy minum susu hl hb sy naik ke 11.9..slma nie 9.2 ke 9.6

try iberet sis. sy dari 10..skrg dah naik smpai 11. elakkan minuman coklat,milo,teh,kopi..bykkan mkn sayur hijau

sy dh try obimin, zinkcofer,maltofer dan iberet.. iberet paling serasi. xde muntah2. cuba la iberet.

Try mkn hati ayam dan ikan bilis sis untuk naik kan HB. sbb sya anak no 1 dan 2 sya amal kn itu sja

sy pulak mkn iberet + sunquick lepas sejam muntah terus .. mmg tak blh nak tahan .. auto muntah

mummy try makan pagi dulu, selepas dua jam makan zincofer. dah makan zincofer, cuba relax2 dulu ek.

1y ago

mummy ada try x minum dgn air sunquick? ada mummy lain buat cm tu. sy pun mkn zincofer, agak pening juga la tp sy x layan sgt 🤭 sbb hb maintain 13 keatas. klu tukar ubat lain, takut drop hb pula... pening2 sy layan jela.. tp sy mkn time pagi / ptg.. nak dekat2 due ni... kuatkan hati je sbb nak maintain hb tu..

try iberet. sye zincofer dr ank 1st mmg xleh masuk. obimin pun hb naik skit je. iberet naik cantik

1y ago

baik2 sy nak try iberet la plk mcm tu mm

Makan iberet dgn jambu batu tapi makan ubat kena ikut time yang betul ya baru hb okay 😃

sis try iberet.. beli je sendiri kat farmasi.. klau kk memang pusing² ubat same je 🤭