Musim Durian

Sekarangkan musim durian,mesti ibu2 teringin nak makankan..ada tak yang pernah makan durian or tempoyak masa preggy??ada effect teruk tak?saya tmakan tempoyak tadi..tapi risau effect plak..korg ok tak?

12 Balas

Saya tak makan durian, tapi bila pregnant suka sangat bau durian. Teringin makan, masa tu awal kandungan saya makan 3 ulas macamtu. Lepastu muntah semula 🤭 dah 18 weeks macamtu. Mak saya suruh makan, memang makan 3 ulas jugak. Tempoyak buat cicah ulam, dua tiga sudu jugak habis sekali makan. Okay je, kalau takut dan teringin, sis makan je, tapi beringat la. Sekadar rasa, hilangkan craving gittew.

5y ago

Sama pulak kita sis... Xsuka makan durian tapi time pregnant nie suka pula bau durian 😅

Sy mkn je.. awal² prgnant dlu pn durian tgh byk, skrg dh nk bersalin pn musim durian.. awal² dlu mmg teringin sgt, mkn 3 ulas je lepas tu terus rasa cukup dh.. last week mkn lg, smlm mkn lg.. alhamdulillah xde apa² jd.. jgn g melantak sampai sebiji sudahlaaa

5y ago

Sbb masih awal2 preggykan..so,dh mkn bru nyesal..tp xdela byk sgtkn..

Durian okay je actually. Just not too much. Boleh baca article ni for more info https://my.theasianparent.com/makan-durian-ketika-hamil/?utm_source=question&utm_medium=recommended 🤗

kt sy alhamdulillah xde ppe. mkn bpada2 la.. jgn smpi lupa diri. huhu

klau xde gdm boleh je mkn.. cume jgn la mkn bnyk.. nnt pnas nk tido mlm

Sy makan tempoyak setiap hari sis. Sampai skrg sy makan. Skrg 34weeks dah.

Sy mkn je....mse sblm tau pregnt.....mkn seulas dua je tapi

Saya makan je , yang penting minum banyak air

Nk makan boleh tp kena minum air kosong byk2

Sy mkn tp 2 ulas ja ..x jg apa2 la