Air ketuban leaking

Sekarang saye dah 36 minggu 5 hari tetibe pagi ni air ketuban saye leaking. Selalu kalau air ketuban leaking ni amik mase berape lame ye nak bersalin ? Sebab saye takde rase sakit2 pun. Lagi satu nak tanye kalau pagi dah leaking boleh ke pergi hospital tengah hari sebab suami kene penugasan dekat luar kawasan dan agak jauh. Saye sorang2 dekat rumah.

27 Balas

air ketuban jgn buat relax, puan tanya kat sini kami tak tengok, bahaya puan berpandu pengalaman org, air ketuban kurang baby boleh lemas, kami tak tahu ketuban puan ada banyak mana utk baby bertahan

Kena pergi pac terus sis. Biar doc check air ketuban tu. Baby boleh lemas tau. Kadang leaking tu kita x perasan pun berapa banyak leaking. Even x sakit pun pergi je sbb dh ada tanda2.

pergi hospital terus..sy pn mcm tue jg baby 1st,rasa pelik asyik basah je panties pdhl xda rasa nk buang air kcl pn & xrasa sakit apapun.. smpai hspital cek bukaan da 4cm..

saya pun leaking ketuban 36 weeks 2 day.. leaking pukul 4.30 ptg, pkul 7 sy pi hospital.. kena warded.. esok malam start contraction n bersalin pagi.. normal tanpa induce

saya pernah leaking pgi, ptg saya gi hospital. air ketumban tinggal 1, bukaan da 2cm. esoknya kene induce, baru pecah ketumban. bahaya kalau boleh segera ke hospital.

Sy leaking juga. Terus pegi hosp jgn tangguh. Nnti akan check bukaan dah berapa. Sy haritu dh 3cm. Leaking kena beranak esoknya juga sbb takut kena jangkitan kt baby

Saya leaking 3 hari nurse dh bising,cek dh 4cm . Bahaya leaking ya .. air dia sikit2 kluar n memang x rasa sakit . N jgn biar berhari2 . Takut ap2 jadi kt baby .

boleh trus ke hospital pn.. bahaya..risau baby lemas.. sya penah juga leaking mmg dh ad bukaan.. better ke hospital ada pantauan dri pihak hospita

Leaking ni mmg urgent dlm 24jam kena bsalin sbb takut jngkitan kumah, kalau show atau contracrion mmg lambat sikit bsalin

maaf tanya , air ketuban leaking tu macamana ? leaking dekat panties ke ? macamana nak tahu dia leaking ?