BERSALIN AIR KETUBAN LEAKING

Hai mommy nak tanya, sape dekat sini pengalaman bersalin petanda air ketuban leaking .. Bukan pecah ketuban tau , dia leaking.. Apa tips nak cptkan bukaan ye?

3 Balas

Saya 🙋🏻‍♀️First leaking pukul 6pm. Terus decide nak pergi hospital malam tu jugak sebab baru balik kerja. 9.30pm sampai emergency dah 4cm rupanya😅 Terus admit labor room. Esoknya 8 pagi check bukaan baru 6cm. So O&G decided induce via drip sebab poor progress. Contraction saya tak kuat sebab tu bukaan lambat. Bila dah induce baru rasa contraction tu. 1.37pm selamat melahirkan, Alhamdulillah. Sorry saya takde tips 🙏

9mo ago

sama macam saya sis. dah 3malam dekat hospital still 1cm. pagi ni baru masuk 2nd dose ubat induce. harap2 contraction makin kuat & bukaan cepat, so baby boleh lahir harini 8.8

anak sulung dlu leaking pukul 3. am, masa sedap tidur rasa basah, ingatkan terkencing😄bangun dari baring meleleh air ketuban. g hospital pkul 3.30 am cek jalan buka 2cm. pukul 9.00am baru ada rasa contraction berterusan sampai 11.00am, bukaan 8cm dr dh suruh teran, pukul 12 lebih baru keluar seketul baby girl sy. alhamdulillah.

Mcm saya anak no3 .. pukul 8 am leaking terus g hospital pukul 9.50 am dah buka 10 cm n air ketuban pecah sdri n terus beranak .. sekarang tgh preggy no4 dah 40 minggu 3 hari .. doakan saya supaya cepat ada bukaannya ☺️