Risau

Sekarang nie banyak sangat gejala virus yang melanda.. Risau nak keluar pun..lagi2 nak bawak anak yang baru lahir ke klinik untuk check kuning.. Kalau kuning anak ok..tak pe jugak.. Takde dah datang klinik...macam saya.. Dah 2 mingu membawa baby ke klinik untuk check kuning.. Nak elak tak boleh.. Macam mane nak turunkan kuning anak dgn cepat.. Biar tak pergi lg klnik dah..

1 Balas

kalau bby fully bf, mommy kne jaga mkn dulu.. buat semua tips tapi mkn x jaga still x mnjadi juga.. then kne feed baby selalu.. 30ml setiap sejam pn xpe.. kalau payah nk df, pump then feed pakai btol.. normally bby akan isap walau pn dye tidor.. bby jaundice memang kerap tidor je.. erm bedung2 tu semua hold dulu.. then rajin2 expose bby, jgn letak bby kt tempat gelap.. even x jemur by uv pn xpe.. terang kn rumah pakai lampu je.. try la.. 😊

4y ago

most welcome mommy 💕