Cara nak turunkan kuning baby

Assalamualaikum,maaf nak tanya ada tak cara nak turunkan kuning baby dengan cepat? Penat ulang alik klinik dalam keadaan tengah pantang ni..

4 Balas

waalaikumussalam, saya mandikan air biasa dgn bilas air badak, nanti da okay baru mandi air suam balik. susu saya bg frisolac, ada juga org lain bg s26 atau lactogen atau dutchbaby kuning turun ikut baby, macam anak saya frisolac dia okay. saya campur bf pastu formula. cuma nak ingatkan jangan sesekali bg benda yg baby tak boleh minum macam anggur la apa la ya

5mo ago

susukan dia setiap 2 jam jugak tau, kena make sure dia poop banyak banyak and buang air kecil banyak banyak.

Cuba Mandi Kan baby dgn air sirap.... Lepas Tu asing kan 1 bekas air sirap untuk bilasan terakhir baby.... jgn pakai sabun dlu buat semntra waktu.... InsyaAllah boleh trun Kan kuning baby sis

5mo ago

terima kasih insyaallah saya cuba nanti

Kerap menyusu. Kejut bby bngun 2jam skli utk bg susu. Observe poo dia

baby dah berapa hari? baby dh turun kuning ke?

5mo ago

kuning skrg brp? xpe jgn sedih keep bg suu je. insyallah akan turun jgk nnt