Alahan

Sekarang dah 6 bln. Alhamdulillah alahan muntah n loya smpai 4 bln je.. Tp still memilih mkn. Esepcially "no" to bawang. Tp ni dah 6 bln nk masuk ke 7 bln.. Dia boleh mai balik alahan pening nk muntah berputar kepala ni rasa. Smpai xboleh tdo. Cuma beza skrng n awl2 dlu.. Dlu perut kecik lagi n xrasa pergerakan baby. Tp skrng perut makin bsr n pergerakan pun makin lama makin kuat rasa. So semua keadaan dduk baring serba xkena. Sakit pinggang, perut, kepala.. Guna pregnancy pillow pun dah xmembantu skrng. Hmmm... Mommies ada cara x nk bg lega rasa pening n loya nk muntah ni. Xtahan rasa sbb nk tdo pun xboleh. Pening sngt2.

1 Balas

Saya waktu pregnant. Jika loya. Minum air oren. Dan pening pakai freshcare lavendar berangin kat kepala tu. Memang melegakan. Alhamdulillah. Memang bagi tidur la. Sebab berangin kepala. 😁