Tempoh alahan ibu2

Sekadar nak dptkan pengalaman ibu2 di sini.. Ibu2 alami alahan ambil masa berapa lama ye.. sy dh 13weeks masih blm boleh mkn nasi, ikan, ayam, daging.. buah pn dh kurang skrg.. masih muntah2 lps makan/minum ikut keadaan.. xsabar nk abis tempoh alahan ni 🥺 bdn rasa lemah n pening2 bila bdn kurang makan..

20 Balas

Mkn mknn yg awak boleh mkn dulu buat masa skrg. Sy masuk trimester kedua baru selera nk mkn tp still byk mknn yg sy xblh mkn masa mengandung sampai lah ke penghujung baru selera nk mkn. Trimester pertama berat sy turun 3-5kg. Masuk trimester kedua, Alhamdulillah naik & naik dgn jayanya masa trimester ketiga 😆

2y ago

Awak hati2 mkn mknn yg xberkhasiat. Sy risau kesan kt baby nnt. Bykkan mkn buah, dulu sy xselera mkn, sy makan tembikai byk2. Mostly sy mkn buah2an. Skrg ni mcm2 penyakit baby baru lahir