Apa nak makan kalau semua tak dapat telan

Assalamualaikum ibu2 smua, nak tanya apa yg boleh makan kalau selalu muntah? sy makan ayam pun muntah, ikan & daging pun sama juga. mee atau nasi pun sama juga muntah. yang sy boleh telan skrg ni buah & roti ja. bole tak ibu2 smua share apa yang boleh sy makan? sbb sy rasa lapar , rasa lemah sbb kurang makan😔😔😔😔 tolong😔😔#firstbaby #pregnancy #pleasehelp #firstmom #ingintahu

1 Balas

sye msa 1st trimester pon mcm tu jugak. semua xboleh mkn. tgok je dh muntah 😅 tpi sye mkn buah, roti manis, biskut dgn mnum air milo. mkn nestum, mnum susu, mkn oat, mkn kurma. nak x nk terpaksa telan jugakk. kalau x nanti perut jadi gastrik. bile masuk 4m alahan makin krg. dh boleh mkn. tpi msuk 5m start balik alahan 😅😅