Tempoh alahan ibu2

Sekadar nak dptkan pengalaman ibu2 di sini.. Ibu2 alami alahan ambil masa berapa lama ye.. sy dh 13weeks masih blm boleh mkn nasi, ikan, ayam, daging.. buah pn dh kurang skrg.. masih muntah2 lps makan/minum ikut keadaan.. xsabar nk abis tempoh alahan ni 🥺 bdn rasa lemah n pening2 bila bdn kurang makan..

20 Balas

sy klu alahan bau smpai 6m.. alahan muntah sakit tekak smpai bersalin..

Xsemua ada alahan. Semoga dipermudahkan urusan sis. 😊😊😊😊

Bykkn bedrest sis... Sy hritu smpi 4bulan.lembik je.. Uhh

Sy 13w4d bru 2hri ni sy berselera mkn. Xda dh muntah2, letih2.

2y ago

Betul sis, mmg tertunggu nk msuk t2

Sye trismter ketiga start alahan smula 😓

Both pregnancy 5 bulan baru hilang alahan.

saya nak masuk 5 bulan baru hilang alahan 😅

2y ago

yeke..tula kebanyakan sy tanya lps 5 bln baru abis alahannya.. ikut bdn masing2 kan 🥲

saya alahan xsampai 12w

xsemua sama alahan

37w still alahan.

2y ago

allahu lamanya.. semoga ibu kuat semangat ye. sama2 doa moga xlama lg boleh kembali normal 🤲