Tempoh alahan ibu2

Sekadar nak dptkan pengalaman ibu2 di sini.. Ibu2 alami alahan ambil masa berapa lama ye.. sy dh 13weeks masih blm boleh mkn nasi, ikan, ayam, daging.. buah pn dh kurang skrg.. masih muntah2 lps makan/minum ikut keadaan.. xsabar nk abis tempoh alahan ni 🥺 bdn rasa lemah n pening2 bila bdn kurang makan..

20 Balas

sy 6 bulan baru hilang alahan..nak masak makan minum air kosong pon muntah.. bau org masak pon x boleh.. lembik teruk masa tu.. skrg ni kadang ade lg sipi2 muntah tp alah gatei2 je dah 😅.. kalau x boleh masuk makanan, air jgn tinggal.. biar minum sikit2 janji masuk.. kalau x lg teruk perut kosong.. cari makanan yg puan boleh makan.. kena try error sbb maybe sblum ni x minat pon mkanan tu.. rasa teringin je suruh suami belikan.. maybe boleh buat puan ade selera nak makan

2y ago

sy yg boleh makan waktu alahan tu mgm fast food je.. 1st try teringin makan kepci nasi ayam dia.. time tu lega ada makanan boleh makan.. 2nd try mcd pon boleh jgk.. kalau makanan kedai thai ke melayu mmg x lepas.. x tahu kenapa.. mmg awal2 nak try makan tu bazir sikit la.. nasib ade suami tolong abiskan.. beli mmg 1 set je sbb dah tahu x abis pon kalau makan sorang