Pjj life lps ada anak

Hi. Sekadar luahan saje. Saya dgn suami pjj dri awl kawen smpai lah dah nak bersalin ni and after bersalin pun pjj jgk. Skrng tgh pregnant pun dah rasa sedih mkn hati dgn suami. Suami baik tp dri segi lyanan bila jauh ni saya rasa tak puas hati. Kami jarang vc call. Byk ws je. Tp bila dia cuti duduk dgn saya. Okey je saya rasa bahagia mcm baru kawen. Bila jauh mula lah gaduh. Kalau vc pun boleh jadi gaduh jgk. Saya rasa risau sgt bila dah ada anak nanti. Mesti saya busy dgn anak nnti. Lagi lah jarang contact dgn husb. Hubungan kami mesti makin jauh je rasa. Saya rasa tertekan sgt pikir benda ni. Kalau ada pjj couple yg dah ada anak mcm mana korang buat ye tak nak bgi hubungan mkin jauh? Saya dgn suami ada rumah kt tempat keje suami. Suami saya akn hntar saya balik ke kmpung bila dia operasi berbulan. Dia balik ke tmpat keje baru saya ikut dia duduk rumah kami. Mcm tu lah cara kami pjj..

6 Balas

sama macam sy bru kwen dlu . tp bkn pjj . husb kerja outstation . smggu sy bole jumpa dia 1 2 hri je .bila dia blk sni . sy kerja . 2 tahun kami hidup mcmni .sampai sy rasa sy kurang kasih syg sorg suami . nk ajak jln ke nk honeymoon ke payah . sgt payah . kdg dia outstation 2 mggu 1mggu . pergi sana sini . mmg tiap hari gaduh . husb sis ok lagi berws . husb sy ws , vc pun tak . org keliling dok tanya bila nk mengandung ??? sy sakit hati sbb Dorang tak pernah tahu life hidup sy dgn husb cmne . sy pjuk husb kerja dekat sini je tayah laa tgglkan sy tiap mggu . sy ckp nk anak , duduk dgn sy skli . sy taknk jaga anak sorg sorg . sy berkerja jgk . ngam dua tahun bru hati dia terbuka utk berhenti dgn kerja berdekatan tmpat kami tggl dan alhamdulillah Allah kabulkan doa sy nk ada anak bila kami tggl bersama . cuba awak bincang elok elok dgn husb . mana yang terbaik .

12mo ago

Saya pjj dgn husband sbb bersuamikan badan uniform. Operasi selang sebulan mcm askar. Kami nak duduk skali mcm pasangan lain mmg susah dah. Bagi saya pjj masa belom ada anak ok lagi. Tapi bila dah ada anak saya rasa mcm susah. Takut burn out handle ank sesorang. Tu saya takut. Dgn busy layan anak. Takde masa nak ws vc dgn husband takut husb rasa terabai and hbungan kami mkin jauh ke

sye pjj dgn husband hmpir 3tahun jgk sis. time pregnant g chckup semua urus sendiri. after bersalin pun pjj jgk. tp tiap2 mlm selalunya lps maghrib mmg akan buat vc skjap. luangkan masa dlm 10-15mnt pun dh ok. sye tunjuk je baby dkt suami and die slalu je bual dgn baby. bg dia rasa bonding time dgn baby walaupun hanya vc 🥹. selebihnya whatsapp je. mmg letih and kdg2 rse mental breakdown jgk nak2 lg time gaduh dgn suami 😂. lpstu ok je. skang sye dh dduk dgn suami, xlarat nk pjj lama2 and tgh pregnant 2nd baby. mmg perlukan sgt bantuan suami.

Hi sis, nk ckp lebih pun sy pun baru je 5 bulan jdi mom,sis jgn pk jauh sgt ye,sis tgh pregnant takut sis stress, sis mmg akan bz dgn baby nnti tp masa tu la sis akan selalu update kt die psal baby.. bby buat itu bby buat ini,hubungan tu jadi automatic mcm smoothhhh je.. kita bersuami org bekerja begitu hati kita kena kental, bykan berdoa pada Allah, minx Allah mudahkan segala gala urusan kita🤍hugs

12mo ago

Mmg tgh stress sgt2 pun. Dgn bergaduh dgn husbnya. Nangis tak benti dah ni. Tq sis. Lega hati saya baca cerita sis. Harap saya kuat mcm sis jgk

sy dlu pjj 2 thun dgn suami...mse tu mmg vc je sllu..mse tu lpas brslin bru strt pjj...tp mmg vc sllu nk tgk ank...tp mse kcik tu wssup je yg byk...sy powm mmg xsllu vc mse kcik sbb xsuka gngu ank...ank mse bby tdo je...mse bby tdo mse tu wktu rht sy...jd msj je ..mse ank dh sthun bru sllu vc..ank dh strt knal bpak dia..

12mo ago

Ohh dpt layan jgk lah vc. Saya takut bila ank dah lahir jadi busy layan ank smpai saya abaikan suami ke

sy pjj dgn suami jgk. tp setiap kali rehat atau masa terluang, dia ada vc . skrg ni sy detect prgnent.

12mo ago

ye. hari2 vc. sekejab je . 2 atau 3 minit. tnya da mkn ke, tu je.. janji vc jgk. dari time bertunang, smpai da kawin pon still mcm tu.

suami kerja apa?

12mo ago

Polis pga. Selalu operasi negeri lain mcm askar jgk