Ada x yg sama masalah mcm saya? rasa rimas dgn suami masa mengandung ni... 2nd pregnancy

Sejak tau pregnant,smpai skrg ni 13weeks.. Sy mcm tawar hati sgt kalau suami nak bermanja lepas solat subuh. lagi2 bila masuk bulan puasa. Tp cara dia bermanja tu buat sy jadi rimas.. 😣 dia punya manja asal masuk pagi tu x mcm masa sy mngndung first. Kalau dulu dia mcm gaya boss n xbyk bgi ekspresi bermanja.. Skrg ni pun mcm boss2 tapi manja dia tu mcm nk tendang pun ada.. Bukan x sayang suami atau benci. Tapi asal dia bt mcm tu sy jadi rimas lagi2 sy ingat waktu ni bulan puasa.. Sbb apa bila dia bermanja tu mcm nak himpit orang pun ada. Sy yg jadi sesak nafas. dia peluk pun mcm nk gusti. X suka cara dia bermanja mcm tu. Sy prnh slowtalk dgn dia tp mcm tulah, xmakan lgsg..Pdhl serius btl sy memohon kt dia, bukannya sy benci.. then yg tadi sy berkeras sikit ckp x nak. sy menjauh sikit dari dia sbb dia dtg je pn dh buat sy rasa rimas. Sekali tu sy cuba marah dia paksa pula then, dia tahan sy tp sy ckp x suka x suka lah,x nk tu xnak knapa nkk paksaa!!! Ya sy naik angin. Dia ckp yg sy melawan sbb tu dia buat mcm tu. Mcm budak2 tau!! hish! Sy x suka, betul! tpi sy hairan masa mngndung first terbalik btl. skrg ni mcm automatik rasa rimas.. tadi dh terbegaduh masa imsak tp sy cpt baik sbb sy geram masa tu ja. Sy mrh bila dia bt mcm tu ja. Tp suami sy dia mcm trbawa bawa emosi tu.. Sy hrp suami sy buang yg keruh ambil yg jernih. Nak dia jadi matang. Nak dia fikir kesian kt sy juga. Sy btl2 mngaku sy jadi tawar hati kalau bab bermanja n bersama dgn suami waktu lepas subuh sehingga ke pagi. Mgkin sbb penat urus anak sejak ibubapa sy pegi jauh skjp tinggl dgn kakak sy. Tau,kesian kt dia. tapi sy sndri x tau mcmna nk ubah rasa nii.. Sy hrp suami bole jadi penyayang tanpa terbawa bawa nafsu tu.. slalu doa moga Allah jadikan kami lebih matang dlm prhubungan.. Skrg ni rasa bersalah. masa tu sbb sy geram n x suka je bila dia paksa. kalau dia ckp ok baiklah, sy xkan berkeras.. X nak dia salah faham. Actually ada ckp kt dia yg mgkin ni pmbwkn masa mngndung sy pun xtau knpa sy mcm ni mgkin baby boy tapi sy ckp masa tu dgn perasaan geram dan sy berusaha halang dia dkt2 dgn sy.. X tau lah dia dgr x tu apa sy cuba faham kan dia.. Mgkin jg dia sangka sy mereka alasan.. Sbb sy xnak dia dkt2.. Pdhl mmg tu yg sy rasa sejak tiba2 tawar hati.. Dia mcm x mudah nk fahami benda2 begini. Mungkn dia rasa remeh temeh.. sy hrp kmi bole cpt berbaik. X suka gaduh lama2 ni. Pagi tadi pun pegi keja dia x kejutkan sy yg dia nk jalan. slalu tu dia kejutkan then bersalaman.., nmpk sgt dia masih simpan amarah dia tu dkt sy.. 😓😓😓 #jangandibully

7 Balas

sama laa sis time tu sy 1st trimester x suka husband dekat trus sy bentak dia kerja pun x kejutkan sy dia buat sarapan sendiri kesian sy bangun pun da ada susu d sebelah sy da potong buah tuk breakfast sy... lucu klu ingat ada seja yg x kena 🤣🤣 semenjak 3rd trimester ni ttba pula rindu husband klu xda d smping confirm d cari 😂😂

3y ago

Aduduhh.. Bagus juga husband sis ni merajuk2 pun bt kan sarapan utk sis.. Tp tulah serba slh pula bila husband xkejutkan kita mcm biasa.. Uwuu..😊bagusnya sy nk mcm sis 3rd trimester dah start cari hubby balik..