Normal ke pregnant 9w tak ada deria bau dan deria rasa ?

Sejak pregnant ni saya kerap sakit lepas tu hampir 1month tak ada deria bau dan deria rasa 😅 kalau makan apa2 semua rasa pahit .. bau pulak kadang ada kadang tak ada .. lepas tu jangan cakap lah selera nak makan totaly out 😂 memang tak ada langsung rasa nak makan .. bila makan em muntah balik .. kadang minum air pon muntah balik .. memang normal ke ??

8 Balas

Saya masa pregnant pun deria bau & deria rasa on off kejap ada kejap takde. Mula2 panik juga takut covid ke apa. Tapi takde demam ke selsema. Batuk aje la saya ada tu pun takde kahak pun batuk sikit2 je tekak gatal. Tapi lepas bersalin ok dah takde hilang2 deria rasa & bau lagi 🤭

normal sis..tu pembawakkan budak..saya mase pregnant bau wangi sikit xboleh..rase loya tpi x muntah pon..alahan..ape orang kata..apa yang kite suke jadi tak suke..ha...macam tu la...

ohheemmgee! tengah alami benda sama sekarang 🤣 exactly like this, deria bau and rasa totally out. rasa air pun i rasa mcam ada besi kat dlm tu 🥲

Normal 😁itu pun salah satu pregnancy symptom. Saya pregnant masa zaman covid. Memang panik la jawabnya. Siap buat covid test lagi hahaha.

6mo ago

sama laa kita🤣 siap tiap hari tarik nafas dalam2 nk hidu benda yg biasa kuat bau tu, bila dah dapat hidu slow2 happy je alhamdulillah deria function lg

ye normal sis .. sya dlu mkn je yg totally out..yg lain ok .. mcm deria bau ok je.. xpe..lma² tu ok la..

saya alami masa awal pregnant 😂 doktor kata itu biasa antara alahan mengandung jgk

normal , sy pon mcm tu , mkn xde rase ape2 , skrg dh ok , jgn bimbang ye..

normal je dear