tekanan perasaan

sejak keblakangan ni, sy sensitif sgt. bila sy marah mudah sgt sy menangis. bila sy menangis, sy akn bnyak mngingat perkara yg buat hati sy sakit. dahtu, bila mnangis mmg agak lama smpai sy rasa amat tertekan.. wahai para ibu, adakah prkara ini akn memudaratkn bayi dlm kndungan sy?

9 Balas

Masa sy mengandung kali kedua ni, sy mudah marah dan menangis. Sy selalu stress masa early pregnancy sbb sy terlalu sakit. Sy ada sakit slip disc. Pernah ada konflik dgn suami sbb masalah family in law suka campur tangan, sy sampai admit ward. Sbb terlalu stress, ada contraction. 3 malam dalam wad. Kena cucuk dexa lg. Lepas tu sy pujuk hati. Sy sayangkan anak dalam kandungan, sy kena fikir baik-baik je. Sy kena happy for the sake of my baby. Sy confront dgn suami tentang emosi sy, dia cuba memahami dan lepas tu suami banyak mengalah sampailah sy lahirkan baby.