Hb low drop teruk🥺

Sedihnya harini pergi check up, check hb low. Dari 11.5 turun 10.3 🥺 sebab post covid ke hb drop teruk ni🥺

2 Balas

Mungkin. Sy kena covid last year, dari 11.7 drop 10.6, dh double dose ubt, jaga mkn still xnaik2. Sudahnya bawa sample darah pegi mkmal hsptl, result iron dlm bdn mmg kt border line. Terus cucuk cosmofer at 26w.

Mungkin juga faktor tu , saya kena covid akhir 2nd trimester . Sejak tu hb low border line atau naik sikit , turun sikit . Makan buah , ubat pun sama . Ni lepas bersalin auto hb elok 😅