hb drop time 15 weeks

hi ibu ibu saya nak tanya ada pernah tak ibu ibu time 2nd follow up utk 15 weeks hb dah drop. mcm saya hb dah 10.8 tadi pagi check monthly. bulan lepas 11.5 first check up. sedihnya sayaa. saya memang tak ada alahan dari awal. cuma selera makan baru nak semakin ok sekarang tapi hb dah drop. ada ke ibu ibu yang sama mcm saya? saya risau sebab saya ingat saya dah makan banyak. rupanya hb drop pula #firstmom #firstbaby #ingintahu

3 Balas

Sy dari anak 1st hb x cantik. Skg pregnant 2nd baby masa 1st check up 10.8.. misi sarankan ambil vitamin maltofer. Beli kt farmasi. Sedap.. rasa coklat. Maksimum blh mkn 3 biji. Blh mkn bila2 masa. Tp make sure hari2 kena mkn walaupun sebiji. 2nd check up hb dh naik. Alhamdulillah..

1y ago

ye ke. okkk boleh lah saya nak cuba juga. tak tahu nak makan ape dah. rasa mcm dah makan banyak dah. tapi tak naik2

Sy alahan teruk tapi hb maintain, paling tinggi pernah dpt 14.8 😅 sy consistent mkn jambu batu, daging, kerang, sayur sayur & sy tak mkn ubat tambah darah tu, sbb lagi buat sy muntah teruk so sy ganti dgn mknan camtu. Alhamdulillah.

1y ago

bestnyee baca hb org tinggi2😭😭 ok saya pun nak makan jambu batu banyk2

Boleh try mamariam

1y ago

oo ada juga orang suggest. boleh try nanti terima kasih awakk