risau

Sedihnya. 2mggu lepas doc scan baby perutnya kecik. Jadi mggu ni (32w) kena scan semula nak tengok tumbesaran bby ok ke tak. Tadi nurse check ukuran rahim kecik 3cm.. skrg ni risau sgt menunggu turn utk doc scan.. harap2 bby ok je. ? ada tak sesiapa pengalaman mcm ni? Baby kecik kena refer hosp?

11 Balas

Masa saya 35w, saya pergi check dekat KK kat kmpg sbb masa tu kat kampung. Bila scan doc ckp baby kecik dari normal. Terus kena refer pakar. Tak pasal takleh naik flight balik rumah sbb doc tak nak sign pelepasan utk flight🤣 Jadi masa dekat kampung tu saya makan banyak gila. Hahaha. Pagi je nasi dua bungkus. Sekali baby keluar hmmm amik, 3.2kg terus 😂 Jangan risau sangat awak. Doc saya cakap, kalau mak pun jenis tubuh kecik, normal kalau baby kecik kat dalam.