Normal ke Ukuran rahim & baby kecil 2 minggu dari sepatutnya saiz (35weeks).

Hi mummy, ada pengalaman tak baby kecik dari saiz sepatutnya mengikut minggu kandungan. Saya mulanya nurse ukur ketinggian rahim dapat kurang dari sebelum punya ukuran semasa checkup sebelum ni. Refer doc untuk scan dapat perbezaan baby kecik 2minggu dari sepatutnya. Then doc nk scan balik lagi 2minggu akan dtg baru nak refer gh. Ni anak kedua saya. Hrp ada yg membantu 🥲#ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

Hai mommy. masa third trimester mengandungkan ank ke3,memang pernah ukurannya kecil 2 minggu then next check up ukurannya bertambah. jadi doc tak refer ke hosp unless kalau memang tak naik langsung atau makin kurang,ha tu memang kena refer ke hospital. semoga dipermudahkan urusan mommy & baby ye ❤️