risau

Sedihnya. 2mggu lepas doc scan baby perutnya kecik. Jadi mggu ni (32w) kena scan semula nak tengok tumbesaran bby ok ke tak. Tadi nurse check ukuran rahim kecik 3cm.. skrg ni risau sgt menunggu turn utk doc scan.. harap2 bby ok je. ? ada tak sesiapa pengalaman mcm ni? Baby kecik kena refer hosp?

11 Balas

Masa saya 35w, saya pergi check dekat KK kat kmpg sbb masa tu kat kampung. Bila scan doc ckp baby kecik dari normal. Terus kena refer pakar. Tak pasal takleh naik flight balik rumah sbb doc tak nak sign pelepasan utk flight🤣 Jadi masa dekat kampung tu saya makan banyak gila. Hahaha. Pagi je nasi dua bungkus. Sekali baby keluar hmmm amik, 3.2kg terus 😂 Jangan risau sangat awak. Doc saya cakap, kalau mak pun jenis tubuh kecik, normal kalau baby kecik kat dalam.

Semoga dipermudahkan urusan ye sis dan selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻 Saya tak pasti sebab tak pernah alami. Macam saya masa pregnant dulu, orang ramai yang kata perut nampak kecik. Tapi nurse atau doktor tak cakap apa2 pasal perut kecil . Alhamdulillah, baby sihat, berat okay masa bersalin.

insyaAllah baby okay sis. janji tumbesaran graf dia sentiasa meningkat.. okay tu.. sye pon haritu masa 34w baby kecik n kne refer hospital.. then now alhamdulillah dah 38w baby memecut membesar.. dah cantik tumbesaran dlm graf.. hari hari pujuk baby dlm perut suruh dia sihat2 je. hihi

Saya pernah. Masa 35w kena refer pakar sbb baby kecik. Risau sangat time ni. Lepas tu saya makan banyakkk. Pagi makan dua pinggan nasi 🤣 Makan je kerja. Bila beranak, baby keluar seketul 3.2kg . Tak kecik lgsg hahaha

kadang mesin scan tu tak tepat sagt . ibu jgn stress tauu . jagn sedih. sian bby nnti ikut sama. ibu doa yg baik baik je yaa. inn shaa allah. semua sihat .. selalu think positive. .🌸

Xperluh risau baby kecik... yg penting Dr ckp baby sihat Alhamdulillah... Saya first mengandung pun jumpa pakar lagi sebab Baby kecik tapi Dr ckp X perluh risau yg penting baby sihat...

Ank sulung sy 34w doc scan perutnya kecik . Esok nya kna induce . Tp 4 hri bru beranak tu pun emergency czer sbb bby lemas . 🥰

Saya 36 week bru lps kne refer pkar kt hkl sbb kkia ckp bby kcik brt 2.3kg. Tp pakar ckp xde apa2 la bby normal je Alhamdulillah

takpayah risau sangat pasal baby kecik . janji yg penting baby sihat 😊

sometime mesin scan tu tk tepat awk tp apapun semoga dipermudahkan ye