Tolong baca luahan hati saya

,😭😭😭😭..sedih sangat2..bagi kata3 semangat

Tolong baca luahan hati saya
26 Balas

focus yang ada depan mata dulu. bukan Allah tak bagi rezeki lain. rezeki ni macam2 lagi. .rezeki hidup, rezeki tidur, rezeki bernafas, rezeki makanan atas meja, rezeki suami,anak, rezeki family sihat, rezeki diri sendiri sihat,banyak lagi .. apabila kita bersyukur, Allah akan tambah lagi .. cuba pikir perasaan orang yang ttc bertahun2 untuk dapat anak pertama bila tengok post awak . mereka sedaya upaya taknak down, dan masih lagi usaha untuk dapat anak. kalau tengok post awak yang seolah tak bersyukur ni buat mereka lagi hopeless. apabila kita rasa down..pikir orang lain yang lebih tak bernasib baik lagi..baru tau apa itu erti syukur.. dah, cukup tengok orang tambah2 anak lagi, itu rezeki mereka, kurangkan media social . kurangkan berjumpa kalau awak masih ada perasaan iri, istighfar banyak2, focus yang ada depan mata. inshaaAllah nanti tiba rezeki awak pula ..Aamiin! saya doakan awk cepat2 dapat rezeki anak lagi . dan mereka yang ttc juga moga dikurniakan anak, sihat walafiat Aamiin

3y ago

aminn..Sya nak luahkan je..tak de maksud nak menyinggung perasaan yg tengah ttc..Sya doakan spe2 yg tngh ttc akan dapat baby tak lama lagi..aminn

saya pn mcm sis jgk sebelum ni...keinginan nk ank ni Allah saja yg tau...ank first ambl masa 8 bln nk lekat...ank kedua x da rezeki, keguguran thun lps setelah hmpir 5 thun... alhamdulillah bln ni bru ja lekat untuk ank no 3... setiap hamba Allah ni akn da ujian... InsyaAllah saya doakn mom2 di sini akn mendapat cahaya mata jgk.. yg penting jgn sesekali putus asa... ikhtiar..cthnya cm saya buat pergi jmpa bidan yg berpengalaman utk mengurut.. kdg2 da masalah di peranakkn yg kita x tahu...cuba amalkn minuman ikhtiar hamil..byk sekrg ni dijual...& bykkn berdoa.. InsyaAllah 😊

1. Redha. 2. Tenang; usah bezakan keadaan diri dgn org lain. Enjoy your life to the fullest with syukur, sedekah, istighfar. kurangkan guna medsos untuk elakkan kita stress tengok orang post pasal pregnancy journey, their child development. tak pun hide je diorang. Ikuti je official website pasal ilmu kehamilan dan keibubapaan. 3. usaha, usaha dan usaha lagi dan jngn putus asa. Jangan putus asa dgn rahmat Allah yg amat luas. Suami isteri kena sama2 usaha. Sama2 buat ujian kesuburan. Apa2 kekurangan, bg improve dan jalani rawatan seterusnya. 4. Amalkan gaya hidup tenang dan sihat.

3y ago

🌻🤲❣️

sekurang2nya sis dah ada sorang. bersabar la sis. saya dah kawin 7 tahun sorang anak pun tak da lagi. Apa saya tak hadap sis...dikata mandul, suami di suruh kawin lain..kata saya ni saja tak nak beranak...adik suami yang kawin sama pelamin..anak dah 3...apa saya boleh cakap...hujung tahun lepas tiba2 pregnant tapi keguguran 3 minggu lepas. kalau nak fikir down..memang down sangat2. tapi kita merancang. Allah sebaik2 perancang.

3y ago

banyakkan bersabar sis.insyallah rezeki tu pasti ada cuma lambat & cepat je.mcm sy 9 tahun kawin,4x baby meningal dalam perut..dah 4& 5 bulan.tp tetap usaha & solat tahajud & sunat.alhamdulillah masa pkp tahun lps,lekat kali ke5.alhamdulillah.Allah nk kasi juga,sedangkan ipar krna cv19 masa buat party.tp sy xkena.dan sy juga ada sle.mmg kerap ulang alik spital.alhamdulillah skrg baby dah 8bln.sorang pun xpela.

Situasi kita sama sis..penat nk mnjwb bila org tnya..ank first dah 8 tahun..yg ke 2 last year gugur...sbb saya xtau pon yg sya pregnant sbb test upt semua negatif..delay period hmpir 2 bulan...sis period teratur tak...lepas sebulan sis test lgi upt tu taw...skrg sya buat dekk ja bila org tnya..sya manjakan ank tu puas2...dpn2 org pon sya mnjakan anak..biaq diorg tau yg kita ada anak walaupon sorg..sibuk ja nk tnya bila nk tmbh padahal kita dah cuba sedaya upaya..

3y ago

kan sis..Sya dh lewat period 16 hari..dh cuba cek upt..tpi masih negatiff..tak teratur..1bulan datng 1 bulan tak

sis sama saya anak pertama dah 7 thun ...sblm ni pernh ada adik tapi tk rezeki saya kot doktor sahkn saya mngandung luar rahim terpksa buang baby dengan telur tu ...skrng tinggal 1 rahim je tak tau boleh mengandung lgi ke tak tengah usaha skrng ni semoga saya ada rezeki lpas ni .... teringin nk ada baby baru adik ipar kawan2 selalu bgi berita baik ckp mngndung lgi kdg2 saya kat luar senyum tapi kat hati sedih sbb saya sorang je camni tak mngndung lgi

3y ago

kan..kakak ipar Sya baru kawin bulan 1 dh pregnant..mula lah dia org dlm group ckp ko bila lagi nak tambah anak..sedih nya..kita dh usaha macam2..diorang mana tahu

Sy br pregnant anak ke 2 selepas 7thn. Sama ler perasaan kita. Org lain dah anak ke 3 ke 4. Sebenarnya dah redha anak 1 jer. Alhamdullilah rezeki kali nie. Sy sampai penah jumpa Dr Hamid Arshad. Doc ckp sy tak ada masalah apa2 sebb penah mengandung. Cuma belum masanya. Insya Allah semoga Allah kurniakan zuriat pada awk tepat pada masanya nnt.

kuatkan semangat ya sis.. sy baru ja keguguran 23/2 ni 7 week jarak dgn ank no 1..9 taun yg no 2..gugur jg 13 week sy pun baru 1 ank ja.. abaikan mulut2 org yg negatif.. kita fikir yg baik2 ja.. jika Allah berkehendakkan milik kita di dunia ni..maka ada la utk kita. jika blm ada..usaha..tawakal doa ja baik2.. sis jaga kesihatan ja ya..

nak ngandung pemikiran x boleh stress2.. kne relax2 je.. jangan di fikir mulut orang. happy2kan diri. pergi mengurut, makan supplement yang boleh naikkan hormon, bersama pada waktu yang tepat. yg penting buat semua tu dengan hati yang happy. kadang apa yg kita nk tu x dpat mesti bersebab. rezeki takkan salah alamat.

banyakkan bersabar sis ,sekurangnya sis ds ada da rezeki sorang ,ada yg betahun tahun masih xda rezeki ,jgn tgok rezeki org ,mengandung ni bkn perlawanan sapa lagi ramai lg bahagia yg penting kualiti ,cara kita jaga anak dan besarkan anak ..