sedih

Sedih sangat , kelmarin pergi kk ingat dapat la scan 29weeks , nak tahu jantina bayi ? last2 hampa . Doc tu kata sbb masuk ward aritu da scan jd da xblh scan . Tp mase scan sblum masuk ward tu doc tu tak bagitahu detail apa2 pon sebab die cari punca apa penyebab berlaku pendarahan tu. Dh la doc tu sibuk duk mrah2 pelatih. Depan muka kite pon die duk mrh2 mcm kite pon wt salah.Jadi saya tak tahu apa2 pon tentang bayi saya? kecewa sangattt. Tapi takpelah mama kuatkan hati baby mama nk suprisekan mama ni die laki ka permpuan ?

7 Balas

sama la masa mengandung anak kedua nie..anak pertama lelaki, tiap kali scan dgn harapn nk tau jantina baby sy...last2 xde ckp pape check yg penting je pastu dah.. smpai dah dekat smpai due nya.. xpe lah xtau jantina janji semuanya sihat2..bila dah bersalin nurse gtau dpt anak perempuan berbunga hati ada geng ngan ibu.. Alhamdullilah 🤭🥰👨‍👩‍👧‍👦 cukup sepasang anak dlm keluarga kecil sy 😘 sekrg tgh pantang hari ke 27 🤭🌹

Sama in case kita.. gi hospital sebab nk check apa sebab jadi pendarahan. Masa check tu bole plk dia marah doktor pelatih depan sy 😅.. sekali dgn aq dia mrh 😂. Tapi malas nk byk ckp.. diam je la.. nk cepat siap cpt balik. Pendarahan sebab penat nasib baik x dak apa2 kesab serius sgt..

4y ago

Hehehe same la . Geram plak dengan doktor tu . Saya tak tahu sebab apa , nk cakap letih pon keje yang same hari2 buat😅

Kt kk biasa dia scan utk cek yg general je. As long as semua normal. Kalau nmpak jantina tu rezeki la sbb dia xkn struggle nk pujuk baby utk tunjuk. Kalau nk tw details n jantina mmg better cek kt swasta je. Siap leh buat 5D tngok muka baby.

Sy tahu jntina bby masa 18w lg sis..scan kt swasta coz time tu ada pndrahan..bdn trllu penat wat kije..sblm ni prnh tanya doc..blh je scan cuma bkn hari yng sma

Kalau kk tempat saya memang sekali je scan masa buka buku pink then nurse bagi dengar heartbeat je untuk next check up . Kalau nak scan kena pergi swasta lah sis

4y ago

Malas g klinik luar 🤣 minggu depan scan sbb ade leaking minggu lepas , hrap dpt la tgk baby 🥰

Mmng krjaan mcm tu sis... Baik scan swasta baru puas hati...

Pegi scan kt klinik luar sis.