GDM - Usia kandungan 24 minggu

Sedih bila dapat tahu kena GDM. First day review BSP dengan Dr, Dr dah marah marah. Habis jumpa Dr masuk kereta terus menangis sebab tak sangka ada Dr yang macam tu. Sebab ni anak pertama, saya pun tak nak pun kena GDM tu. Ibu mengandung ni sangatlah sensitif, perlukan semangat. Bila cerita dengan family kawan2 diaorang pun ada yang kena GDM tapi tak pernah jumpa Dr macam tu. Nasib saya lah kan, takpe saya anggap sebagai satu pengalaman. Pada ibu mengandung ada alami masalah GDM macam saya, boleh tak share makanan apa yang perlu dan senang dimakan sepanjang waktu hamil ni? Thank you 😊

1 Balas

Bole try tuka nasi perang.. mkn roti wholemeal.. jgn sentuh air manis langsung.. nasi semua kene sukat kene kontrol makan ya mommy.. saya pon sama kene mara ngn doktor ckp saya punya bsp tk cantik. Huhu