tunggu hari bila baby nk kuar ni..

Sedap plak dia dok dlm perut bila nk kuar asik mengeras jer

tunggu hari bila baby nk kuar ni..
12 Balas

Sye due 21/11..tanda nk bersalin tu ada da, keluar lendir berdarah start smlm, tapi xde rasa contraction atau ketuban pecah pun. Bila check dkt PAC, doktor ckp baru bukak 2cm, so kne balik dulu. Kne dtg balik bila ada contrction atau baby kurang gerak. Kalau 21hb+9hari(which is on 30/11)still xde contrction, baru g hospital warded. Hmm..

4y ago

Sis dah berapa weeks?saya weeks 35 dah kena tahan Masa gi emergency.2cm gak.terus suntik dexa.😭😭😭😭lagi sakit dari suntik kancing Gigi.

Sama lah kita saya date 25/11 kontraksi sering dtg lagi2 malam hari dan selepas buang air... Doc Chek baru 1cm minggu lepas haishh... Tapi tanda2 tak pulak keluar kalau tanda2 Takde tapi sering sakit macam mana nak tahu kita dah nak dekat melahirkan yea🤔 confuse...#firstbaby

4y ago

InSyaAllah.. Aamiin

Saya ni lg la haaa.. Due nye kemarin 17/11.. Doc bg tunggu lg seminggu. Tapi bby still gembira berenang2 kt dlm.. Bila nk kuaq pon tatau. Ibu dh x sabaq nk jumpa bby nih..

4y ago

Sy pon sama klu da baring nk bngun sakit nye kaki ni dia dok mngeras sakit dia mnolak rahim tu..tp xde sakit contraction lngsung..

Sy pula dah 37weeks++.mmg rs x sbr jg ni...kepala asyik fikir mau beranak je.x larat dah nk bw perut n still ada loya n muntah.arap2 ujung bln 11 ni dia keluarla.due 5/12.

4y ago

6/12 due...

Semoga dipermudahkan urusan sis..semoga ibu n anak sihat2 selalu..x lama dh nk klr tu..bestnya..bau syurga.. 😍😍😍😍

4y ago

T.kasih InSyaAllah..

Saya due 19/11, baby aktiv tapi tanda nk bersalin takde lagi. Dr suruh serah diri 29/11 kalau takde tanda apa apa.

Kita hari ni 38m 6h.. due 29hb 11 ni juga,,x jauh due kta.. tulah santai btul baby lam perut..

Semoga dipermudahkan segalanya untuk sis & kita semua. Aaamiinn3 ya rabbal alaminn.

Semoga semuanya dipermudahkan oleh yang maha esa

Xlama lg lah tu. All the best mummy. ❤️