NORMAL KE KELUAR DARAH SEPERTI DARAH PERIOD (SEDIKIT SHJ) SUDAH SEMINGGU (DARAH COKLAT)

Sebenarnya saya Da 8week pregnant. Then beberapa minggu lepas saya kluar darah seperti haid yg dah nak habis almost 2hari then sakit perut mcm tgh period biasa. Disebabkam saya risau sy pergi klinik. Doktor tu kata saya cuma ada kantung tpi heartbeat tak nampk lagi. Sy ada pergi Hosp tpi disbbkn ramai orang then lama sngt kami balik. Lepas balik saya kluar darah sepeti period (tak banyk pon sikit je warna kemerahan) ada yg kata saya da keguguran then saya check upt masih 2line. Then selpas 2hari baru sy pegi Hosp then doktor ckp baby masih ada cuma heartbeat shj xnmpk lagi. Dia kata kalau keguguran mestilah tunggu janin tu kluar sendiri atau bleeding baru dtg Hosp. Oleh sbb kantung ada lagi doktor kata jantung baby boleh ada bila bila masa. So dlm 2minggu lagi baru dtg Checkup kat Hosp. Then ada beberapa kenalan sy inform yg ada kemungkinan sy cuma dtg bulan pada Trismister 1. Org panggil Bunting pelanduk hahaha saya first time dengar pasal ni tpi sbb mak dia bidan/org urut tu yg dia tahu. Ada yamg pernah alami mcm saya? Boleh tolong komen sbb saya ni baru ank ke 2. Masa anak pertama tak pernah alami mcm ni . #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Sy rasa kndungn terancam..sbb sy pernh alami wktu first pregnt..mcm Dr kata, awk tnggu lgi 2w nk tgk hbeat baby ada ke x..klau xde pkmbgn mybe kndgn tu missed miscarriage, nnti akn ggur sndiri..apapon awk kne tnggu 2w utk confirm hbeat

4w ago

saya nmpk jugk kat report/surat kesihatan saya doktor tulis "under Case Epau/Missed Misscarriage". saya cuma redha je laa. k