Bersalin awal atau tidak ??

Hai..sy skg 34week 4day skg tgah warded hari first.. Semalam.., pegi hosp..mulanye nak check keputihan saje dah tu ade GBS.. then ade sIkit bleeding.. bleeding berterusan start 10pagi - 7mlm smlm shj.. harini dak xde.. ke sbb sy ade angkat² berat kluar bleeding tu.. ? sampai je hosp.. dyeowg pon amek drah & buat ctg.. tau² ade contraction.. tp jalan tak bukak lg.. lepas tu kene cucuk Dexa skali.. pagi td skali.. untuk matang kan paru² baby.. sakit yer.. 😂 ramai ckp akan bersalin awal.. tp tak tau la..sbb doktor ckp.. klau takde contraction lg.. esok pagi da bole balik.. 😍 ade yg berpengalaman mcm sy tak?? #firstbaby #firstmom

Bersalin awal atau tidak ??
2 Balas

Wah dah dekat tu.... baby xsbr nk jumpa mommy ni.... Sy pn 33weeks msk sbb wkt scan perut contraction. Tp xde plak rs apa2/sakit.. Pastu kena cucuk dexa.. 1st tu nangis jgkla. 🫢 Second tu dpt veteren, ya allah sloww je dia cucuk.. sakit hujung2.. xde la rs nk tercabut nywa.... Lps tu discharge and xde tanda kecuali lendir putih2..... Slalu klo da turun darah da dekat sgt tu sis.. compare sy yg mcm xde pape ni... mgkin makan minggu2 😅

1y ago

Amin sis.. anak last sy pn mcm ni jgk, 30weeks doc bg dexa sbb baby engage.. 34weeks bukaan 2cm, pastu tahan wad berhari2 bukala 4cm tanpa progress.. Sbb kan doc pkar bertukar2 last2 sy kena induce 😭😭 Dahla sakit dexa.. sakit induce.. hrp kali ni kita boleh beranak normal dan naturally sakit..amin

klau p hsptl dh rasa mcm ad contractions kn tpi x sakit sgt pinggang just sakit ari2 nk ckp ap kat hsptl🤣haha maklumla x ingt dh nk beranak cne 😅

1y ago

Sis ckp je sy rs discomfort.. contraction, sakit belakang etc.... blh check laluan x? Sy pn nk buat mcm tu.. bg laju skit progress