pantang makan

sebenarnya pantang makan lepas bersalin.. 44 hari ke 100 hari? lamanya kalau 100 hari 😵 korang pantang bape hari gais?

29 Balas

44 hari tu kiraan pengeluaran darah nifas , pantang pada makanan dan minuman terpulang pada tubuh sendiri sebab badan kita dengan orang tak sama. yang 100 hari tu adalah kiraan jagaan tubuh badan nak kembali kurus atau mahu kurus bergaya. kena pantang makan betul betul, nasi segenggam, sayur hijau banyak, ikan sekor tu pun kena steam atau panggang takleh goreng. air manis takleh minum dan air sejuk ais. kalau saya, darah nifas sebulan je lepas tu saya x pantang dah..sebab anak kedua ...tubuh tak penat sangat, dan takda alami alahan berlebihan..