Pantang 44 Hari /100 Hari

Sy bru first time pngalaman brpantang.. Boleh share tak ape yg perlu brpantang dlm 44 hari n 100 hari?? Ade org kata pantang mkan bnde pnjang2 mcm mee ke laksa ke mihun ke selama 100 hari.. Kenapa ye?

3 Balas

Sbb dia alah kot bdan dia xtahan. Sy ok ja makan kueteaw goreng. Roti cnai msa brpntang. Brger lg. 😅

4y ago

Wahh bestnye.. Pantang2 mkn roti canai.. Sy ni dok thn je lah slera😅😂

Laksa bisa urat sis sbb tu di larang mkn selama setahun 2.. terpulang pada individu tersebut..

4y ago

Lamanya sathun 2.. 🤧 Ok lbih baik mncegah dri merawat ek..

Mak sy pantang laksa 2y...😅

4y ago

Sbb sejuk utk urat sendi sis. Nanti badan berangin.