pantang makan

sebenarnya pantang makan lepas bersalin.. 44 hari ke 100 hari? lamanya kalau 100 hari 😵 korang pantang bape hari gais?

29 Balas

saya berpantang utk 44 hari, beli brg utk berpantang sendiri, last last anak kuning .. lbh berpantang ikut nasihat family belah saya pastu belah in law, abis je tempoh mula berpada pada makan aje semua yg digelar rezeki saya tawakal aje ikutkan doctor blh aje makan semua cuma jgn makan terlalu panas atau sejuk..jika tak mkn bagaimana anak terima zat dan ibu sembuh? mkn aje protein dan vitamin..karbon kurang sikit..jdkan seimbang Yg gatal gatal itu saya elak seketika sepanjang tempoh..fokus healing anak dr kuning dan ibu healing luka jahitan