pantang makan

sebenarnya pantang makan lepas bersalin.. 44 hari ke 100 hari? lamanya kalau 100 hari 😵 korang pantang bape hari gais?

29 Balas

Saya pantang dekat setaun jaga pemakanan..tak makan pedas..tak makan buah2 yg boleh buat kembung perut. Setahun tak minum air sejuk. Nak jaga rahim sebab beranak first dulu saya ada masalah,sampai lahirkan anak pramatang 25 weeks. Sekarang tgh merancang 3 tahun-5 tahun maybe.., kena jaga makan minum kena jaga jarak kehamilan.