asking

sebelum ni saya dpt ubat banyak dari kk, ade dlm 5jenis..so checkup lepas saya mintak ubat lain, yg tak banyak jenis nye..sbb tak suke mkn ubat..doktor bg zencofer, utk 5jenis ubat merangkumi sebiji je..and now saya tetap jugak malas mkn ubat..so ade ker yg mcm saya malas mkn ubat, tp lebihkan mkn buah n sayur

1 Balas

sbnrnya ubt tu topop dri sumber2 vitmin kte xdpt mkn..Cntoh asid folic sis xambik tme dlm mknan.Jdi ubt tu topop kn..sb kndungn perlu zat2 yg mncukupi...Wakupun mkn syur buaha2n pon ade jga xckup..